Velkommen indenfor - badeværelset

Godmorgen piger,

Jeg har været oppe siden meget tidlig og igang med at tømme skabe og skuffer, for vi får møl- og myrebehandling i dag og igen om to uger. Der bliver sprøjtet, alt tøj skal vaskes ved minimum 50 grader eller fryses i to døgn, så nu er vi igang. Det bliver så skønt, når det er overstået! Heldigvis var vores møl kun lige "ankommet", så de har ikke nået at sprede sig eller ødelagt tøj. Pjyvha! 

Og NU vil jeg gerne byde jer indenfor i det første færdige rum! Vores badeværelse er nemlig så færdigt, som det kan blive lige nu. Det eneste, der mangler, det er vores nye badeforhæng, virkelig lille detalje. Så jeg vil gerne vise jer rummet, som det står. 

Lige kort kan jeg fortælle endnu engang, at vi bor i et halvt baghus - lige som i et rækkehus bor der to søde naboer inde ved siden af. Vi har 106 kvm fordelt på to plan. Vi har altså ikke fået meget mere plads, men den er fordelt anderledes. Før havde vi 92 kvm. Og så arbejder vi med kommunen om at kunne bygge til ovenpå. Der er nemlig godkendt en tagterrasse, og vi vil gerne bygge et ekstra rum på halvdelen af de kvadrameter. 

Det har været en gammel filmfabrik, Baltisk Filmkompagni. Men det er blevet renoveret og omdannet til lejligheder i 2002. Dengang er det renoveret lige lidt rigeligt, og kun trappen i hallen viser historien. Derfor har det været vigtigt for mig at finde det gamle og industrielle frem igen. Det, synes jeg egentlig, er lykkes ret fint i badeværelset med det gamle tandlægeskab fra 1950'erne som eneste store møbel. 

Badeværelset kort fortalt: Det er ca. 8-10 kvm tror jeg. Det har været det gamle fyrrum, som har opvarmet fabrikken. Vi har bruseniche og et vidunderligt stort vindue. Det er nærmest det bedste i hele rummet. NØJ en luksus at have vindue i badeværelset! Det havde vi ikke i det gamle sted.

Så velkommen indenfor i Fabrikkens badeværelse!

Grå lamper + glasvase med vat i (sidstnævnte inspireret af yndlings-Tine) - IKEA // Tandlægeskab - SmuktBrugt // Foto af kvinde - Helmut Newton, printet fra nettet // "Københavns tårne" - Miriam Ortwed // Håndsæbe - L:A Bruket (hos &Other Stories) // Håndcreme - Rudolph Care // Krukker ved parfumerne og ved spejlet - Kähler (hos Stilleben) // Lille blomstret trækrukke ved spejlet - fra Indien // Lysestager af træ - min mors kærestes værk // Kobberfad til parfume + underskål til sukkulent - Mant CPH (ligger inde i Strædet) // Billede ved parfumerne - Postkort købt i Liberty // Kobber-trådkurve - H&M Home // Grå kasser i skabet  - Ferm Living (hos Kaiku i Strædet) // Kasser med marmorprint - MyMy CPH (hos Henny and My) // Alle håndklæder i egyptisk bomuld - Magasin // Hund - det' bare Frida // Toiletspand - Vipp

 photo bad_2_zps85d48175.jpg photo bad_col1_zpsf72d0505.jpg photo bad_4_zps39df0836.jpg photo bad_col2_zps468cbec0.jpg photo bad_col3_zpsd87fdb99.jpg photo bad_9_zpsef570a6d.jpg photo bad_12_zps8d71ea89.jpg photo bad_11_zps4fa7a46e.jpg photo bad_10_zpsb80aa322.jpg photo bad_7_zps87b60500.jpg photo bad_5_zps4c2126dc.jpg

Dagens: Tøjte

 photo dagens220414_4_zps7623c190.jpg photo dagens220414_7_zpse5e59059.jpg photo dagens220414_6_zpsff78e9b3.jpg photo dagens220414_3_zpsc2f560af.jpg photo dagens220414_8_zps268e07e0.jpg photo dagens220414_1_zpsfd5c84a0.jpg photo dagens220414_5_zps951e043c.jpg photo dagens220414_9_zps20cf7f15.jpg

Shoes - Swedish Hasbeens (affiliate) // Skirt - H&M's first conscious collection (similar HERE and HERE)// Kimono - Ganni (affiliate) // Bag - 3.1 Philip Lim's Mini Pashli // Watch - Dyrberg Kern // Necklace - Vibe Harsløf

Godmorgen-friske hilsner herfra <3

Jeg fik slet ikke blogget som planlagt i påskedagene. Livet kom simpelthen i vejen. Det er bare med at holde sig til, når familie tilbyder hjælp, og så kan man ikke sidde der og dimse den på computeren. Så mit "for-kendt-til-det-her-sted"-indlæg, som I valgte på Facebook, det må komme i denne uge :) Vi har set alle forældre i påskedagene. Vi har spist frokost i gården i bagende sol. Spist den grimmeste påskekage fra Lagkagehuset. Været forbi isdamenerne på Frederiksberg Allé - et par gange! Vi har ledt forvildede rundt efter madvarer - Døgnnetto har været rippet, så søndag aften gik vi i halvanden time for at finde tacoskaller, haha, det var det eneste min kæreste havde lyst til.

Vi har knoklet sindssygt meget igennem, og vi mangler derfor kun 10 flyttekasser! Det er altså ikke meget, kan jeg fortælle jer, haha! Ikke med vores små 60 kasser. Her bliver så edderpænt, og vi er helt lettede. Badeværelset mangler kun et nyt forhæng, og så er vi så meget på plads derude, som vi kan være for nu. Måske det kan blive det første rum i touren? Det er i hvert fald blevet ret fint, synes jeg.

Og nårh ja, så var vi til indisk bryllup i lørdags. Og jeg blev konfronteret med det faktum, at jeg er en lårkort tøjte! Jeg havde overbevist mig om, at jeg skulle have tøj på, der dækkede knæene og skuldrene. Og de der knæ - det var nærmest umuligt at finde noget i min samling, der dækkede. Jeg er jo lårkort tøjte! Åbenbart! Det havde jeg ikke lige regnet med, jeg opfatter mig selv som rimelig tækkelig, hæhæ... Men det lykkedes at finde den korrekte længde på nederdelen, og så kom kimonoen på skuldrene - den var GENIAL til sådan et farverigt glimmerbryllup! Den fik virkelig mange lange blikke. Alle de indiske kvinder var gået ALL IN på glimmer og pang, rimelig meget efter mit hoved - i mit næste liv skal jeg være indisk kvinde. Tak.

På den måde er vi igang med en ny uge! Og jeg skal ned og træne for første gang i måneder! 

Hav en dejlig dag, solen er tilbage!

Ps: Min kæreste var også ret så flot til brylluppet, og selv om han var sippet, og jeg ikke måtte tage billeder af hans ur og sådan, så fik jeg da lidt af slips og blazer. Flot fyr!

 photo dagens220414_2_zps4d73497d.jpg

Blazer + tie - Tiger of Sweden // Shirt - Gant Rugger

Tip: Date night

 photo Dag_1_zpsa2aed95f.jpg photo dag_4_zps2c2b905c.jpg photo dag_2_zpsd408a550.jpg photo dag_6_zps36fd01cc.jpg photo dag_5_zps6cf49788.jpg photo dag_3_zpsfd4045df.jpg

Godformiddag <3

Påsken går aaaalt for hurtigt! Men jeg glæder mig ved, at vi har en dag i morgen ekstra at komme os oven på alle de fridage, haha! Og jeg vil sindssygt gerne blogge, men vi roder rundt i huset og prøver at komme på plads. Og så har vi kærestetid. Det trænger vi til. Vi har faktisk været lidt dårlige kærester i et stykke tid. Det er altid efterregningen efter min kærestes sindssyge arbejds-revisor-pres i forårsmånederne. Der er vi stort set ikke kærester, men mere roommates. Og når vi så når april/maj, så skal vi altid lige justere og lære hinanden at kende igen. Det er jo næsten som at få en ny kæreste hvert forår, måske slet ikke så dumt?

Hvilken bedre måde en at forkæle hinanden med dates? Vi var engang VILDT gode til at tage på date nights. En gang om måneden skulle vi på date, og vi skiftedes til at arrangere for hinanden. Vi har virkelig lavet mange fine ting; været i teatret, i Tivoli, været på et utal restauranter, på picnic i Kgs. Have, til vinsmagning, til koncerter og en masse andre ting. Vi er dog kommet helt væk fra det, så til jer der ofte spørger mig til date-ideer - vi skal lige igang igen, og så vil jeg få samlet et par forslag. 

Da vi startede vores dating-scheme var pengene hos mig ret små. Jeg var på Talentholdet, og det betød elendig løn. Aftalen var, at hvis en date kostede mere end 500 kr. så måtte man trække penge fra vores fællesopsparing, som vi begge satte penge ind på hver måned. På den måde kunne vi begge to lave fine dates, også på mit stramme budget. Dog har vores dates varieret meget i pris - en god date behøver ikke koste 1.000 kr.! Opfindsomhed, my dear, det tager kegler! 

I denne måned har vi været ude og spise på vores årsdag. Jeg havde bestilt bord gennem Early Bird på Dag H på Østerbro. Early Bird har vi brugt en del - eller måske mest mig, når pengene var rigtig små. Så kunne jeg stadig invitere min kæreste ud, når jeg havde lyst men uden at leve af leverdrenge resten af måneden.

Dag H overraskede mig virkelig, for jeg har egentlig anset det som en rimelig bob-bob-agtig café, sådan mellem-standard. Men det var altså LÆKKERT! Vi fik tre retter; tartar, bøf bearnaise og dekonstrueret Københavnerstang (FØJ den var god!!). Og for to personer kostede det ca. 400 kr i alt - og dertil kom vinen og lidt boblevand. Det er altså ret fair, synes jeg.

Early Bird sætter hver dag en række borde til salg på forskellige restauranter til en billigere pris. Og det er gode restauranter! Vi har gennem tiden prøvet Tapasfabrikken på Nørrebro, Kung Fu på Nørrebro, Restaurant Fabio og så Dag H - alle restauranter jeg kan anbefale! I kan se flere borde og restauranter HER (min link-knap dutter ikke, så tjek her: http://www.earlybird.dk/alle-byer).

Min svigermekanik kommer til frokost om lidt, så jeg må hellere komme i omdrejninger. Jeg håber, vi ses senere :)

 

Dagens: Hverdag

 photo dagens170414_2_zps1aa7890c.jpg photo dagens170414_4_zpsd3acb091.jpg photo dagens170414_3_zps8c78cf58.jpg photo dagens170414_1_zps14ea5dd4.jpg

Sneakers - Adidas // Trousers - Bitte Kai Rand (runs VERY large, I have a 34 but should have gotten a 32(!) ) // Knit - & Other Stories (last season, similar here) // Bag - Philip Lim

Jeg er skide trææææt! Hvorfor er det, at når man endelig har lidt fri, så er man vildt træt? Fordi man ikke laver en døjt til at holde sig igang? Fordi man (jeg) spiser det mere guf og derfor bliver sukkerovervældet? Jeg forstår det ikke. Så jeg må hellere bare ligge mig og sove. Jeg skulle jo nødigt fejle noget.

Men inden jeg går ombord i dynene (eller værktøjskassen, det ville være mere fornuftigt status rod taget i betragtning), så får I et par billeder af de bukser, der blev spurgt til forleden. Der er ikke meget tyl over det outfit. Ærligt talt har der ikke været meget tyl i mit liv et stykke tid. Det er faktisk for dårligt. Vil jeg sige. Jeg har trods alt en kløe at stille. Den må få en over nakken i morgen til bryllup. Indisk bryllup! I Valby! Det er jo næsten som at være der sådan i rigtigt.

Men lige nu og her gælder det et vældigt hverdagsagtigt outfit med et par busker, der alligevel skriger på lidt ballade. De er fra Bitte Kai Rand - engang et, i mit hoved, rigtig mor-mærke, men det er det ikke i dag, og jeg har endda også jakken til, så en dag får I det at se som et suit. 

Ellers består min påske af det her:

Planteskole: Tomatplanter. Skoleagurker. Chilli. Krydderurter. Rhodendron. Hortensia. Et vildt pænt træ som jeg ikke ved hvad hedder, men som min kæreste ikke skal vide, hvad kostede. Kummer. Kummer er også MEGA dyre. Det er jo for filan bare ler!

Rengøring og tøjvask: Med et nyt hus følger to fine gaver: Myrer og tøjmøl. Fy for pyffer! Og nårh ja edderkopper, siden vi nu opbevarer os ved landjord. Myrer - rimelig klamt, men en ægte husklassiker, husker det også fra barndommen. Tøjmøl. Enhver kvindes, der har sin tøjsamling mindst ligeså kær som sin hund og kæreste (næsten da), største mareridt. Der kommer skadedyrsbekæmper i næste uge.

Slik: Ja, fredagsslik er udvidet til alle-dage-i-påskeuge-slik. Fordi jeg gerne vil udfordre mig selv til det yderste, med lidt ekstra på sidebenene, når jeg om to uger begynder på bikinibootcamp i fitnissen. Jeg skal kunne mærke jeg lever.

Homeland: Jeg.kan.ikke.klare.mere. Er på slutningen af sæson 2, mangler et afsnit. I går måtte jeg rejse mig midt i se-ningen og hente mere slik og lidt koldskål, mens jeg råbte til min kæreste "hvad-sker-der-hvad-sker-der?!" til min kærestes irritation, men jeg kunne ikke sidde der koncentreret, det var alt for spændende!

Rawplugs: Jeg er bare helt vild med at bore. Og det får jeg nu al chance for, når vi i morgen rykker ind i stuen, THANK GOD!

Så det er som påsken ser ud. Det er da egentlig ret fint. Jeg håber også, I bruger dagene på noget dejligt!

Content tertiary section